Interessante veulens op Veulencheckdag NHPS

Zaterdag 22 juni werden een kleine 20 veulens gepresenteerd op 2 locaties om gechipt en beoordeeld te worden.

Om 9 uur begon de commissie bij Hengstenhouderij Van den Berg in Arcen met het chippen van de daar aangeboden veulens, waarna ze door de juryleden Jan Oonk en Wim Grevers werden beoordeeld. Er werden veulens van verschillende hengsten gepresenteerd en daarbij waren zeker een aantal kwaliteitsvolle veulens van interessante afstamming aanwezig. De ontvangst met koffie en koeken was weer uitstekend verzorgd.

Vervolgens werd koers gezet naar de familie Bouw in Nijkerk, waar we eerst gastvrij werden onthaald op een broodmaaltijd. Lekker en gezellig en dat met het mooie weer! Daarna toch maar aan het werk. Ook op deze locatie zorgde Ella Willemsen voor het chippen van de veulens, regelden Bert Stegeman en Geart Ludema de administratieve afhandeling, Bob Schouten de foto’s en waren Jan en Wim als jury in de weer. Wederom een aantal bijzonder interessante veulens, die we hopelijk in augustus op de keuring in Houten ook mogen bewonderen.

Het was weer een leuke dag, op beide plaatsen was publiek aanwezig en enkelen reden de hele route mee om zo, net als de ‘veulenchipcommissie’ zich een beeld te kunnen vormen van de kwaliteit van deze veulens. We verheugen ons al op de keuring in augustus.