NHPS maakt uitstekende indruk tijdens grandioos Haflingerfeest bij Wereldtentoonstelling!

Op de Wereldtentoonstelling in Ebbs, van 4-7 juni j.l., hebben de vertegenwoordigers van het NHPS een zeer goede indruk achtergelaten.

Hierover hebben we heel veel complimenten gekregen, ook van de organisatie.

Niet alleen presteerden onze paarden prima, vooral ook de onderlinge sfeer, de discipline en het als één geheel naar buiten komen van ons team, sprak tot de verbeelding.

Allereerst de paarden: al onze merries werden in de 1A klasse ingedeeld en dan mag/moet je zeker al tevreden zijn. En dat waren onze deelnemers dan ook.

Rebell van de Kievit

(Rebell van de Kievit van Sjraar Peeters)

Enkele paarden liepen iets minder hoog, maar we hadden maar liefst 3 merries, die op een 6e plaats liepen, en dat soms in rubrieken van meer dan 20 paarden! Het waren Lilly van de Edelweiss van Diana Rezel, Joy van de Edelweiss van Hans van den Berg en Hester van de Landsard van Frans Doeze Jager. En ook Alisha van Nico van der Zee wist zich bij de eerste 10 te klasseren.

Lilly van de Edelweiss

(Lilly van de Edelweiss van Diana Rezel)

Echt prestaties om trots op te zijn!

En ook bij de hengsten verliep het prima: Starfire (ook op een 6e plaats) en Namurai liepen in hun leeftijdscategorie op verwachte plaatsen tussen de internationale toppers en Stakkato presteerde buitengewoon goed.

Hij kwam bij de 10-13 jarige hengsten op een schitterende 3e plaats te lopen en verdiende daarmee als zgn. 2e Reservesieger een mooie sjerp.

Na de individuele beoordelingen op de donderdag en vrijdag, volgden zaterdag de landenkampioenschappen. Van elk land mochten maximaal 20 paarden met elkaar de strijd aangaan om het kampioenschap van dat land. Voor Nederland kwamen 12 van de 14 NHPS inzendingen in de ring, om samen met de andere Nederlandse paarden uit te maken, wie zich 5 jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Uiteindelijk ging het tussen de hengsten Adel van de familie Bouwman en Stakkato van Hans en Hariètte van den Berg. Stakkato wist de strijd in zijn voordeel te beslissen en daar waren we als NHPS-ers natuurlijk ontzettend trots op.

Stakkato

(Stakatto van Hans en Hariètte van den Berg.)

En dan de zondag: al onze paarden kwamen opnieuw in de ring, nu voor het defilé.

Hetty Doeze Jager en Imke van den Berg, liepen met de NHPS-vlag voorop, gevolgd door ons internationale jurylid Jan Oonk, die alle keuringsdagen volwaardig in de (eind)ringen mocht keuren. De meeste eigenaren brachten hun eigen paard voor, maar waar dat niet lukte  (meer paarden van één eigenaar, andere verplichtingen (Bob heeft 4 dagen foto’s gemaakt voor het HPT) ) werden er in de NHPS aanhang voldoende liefhebbers gevonden om deze eervolle taak over te nemen. Teamchefs Wim en Nel Oolman waren natuurlijk ook van de partij, waarbij Wim zorgde voor een keurige opstelling van alle paarden en Nel iets vertelde van onze stamboekvereniging en van de deelnemende paarden. Onze presentatie werd door het publiek bijzonder gewaardeerd, er werd dan ook spontaan meerdere malen geapplaudisseerd.

En dan iets over de sfeer: de onderlinge verbondenheid was heel groot. Iedereen hielp de ander, waar nodig en we hadden het vooral ook heel gezellig met elkaar.

Door de organisatie was ons een prachtige hoek in de tent toegewezen voor de stalling van onze paarden (“Hetty’s hoekje”). Hier kwamen we elke dag om 5 uur bijeen om elkaar bij te praten. De teamchefs, die ’s morgens (een keer al om 7 uur!) of ‘s avonds overleg hadden met de organisatie, vertelden het laatste nieuws over tijden e.d. en de dag werd doorgenomen. Een fijn moment zo met elkaar. Ook heel wat NHPS-leden, die als toeschouwer aanwezig waren, waren regelmatig in onze hoek te vinden en zij lieten zich ook op de tribune niet onbetuigd.

We hebben genoten!

Het waren prachtige dagen (mede door het mooie, tropische weer) en het werd werkelijk het paardenfeest, dat het Haflinger Pferdezuchtverband Tirol ons beloofd had. Complimenten voor de organisatie, dat ze zo’n groots evenement, met 700 deelnemende paarden, zo in goede banen wist te leiden.

Plaatsing van de voor het NHPS uitgekomen paarden:

Hengsten:

10-13 jarigen::            3e plaats in de 1A klasse: Stakkato, van Hans van den Berg

4-jarigen:                    3e plaats in de 1B klasse: Namurai, van Hans van den Berg

3-jarigen:                    6e plaats in de 1A klasse: Starfire,    van Hans van den Berg

Merries met veulens:

15-23 jarigen:             17e plaats in de 1A klasse: Ariska, van ’t Jentink, van Jan Oonk

11-jarigen:                     8e plaats in de 1A klasse: Alisha, van Nico van der Zee

9-jarigen:                    13e plaats in de 1A klasse: Anika van ’t Jentink, van Jan Oonk

7-jarigen:                    11e plaats in de 1A klasse: Casillasa, van Wim Grevers

4-jarigen:                    15e plaats in de 1A klasse: Nifredil, van Roland Aarts

Merries zonder veulens:

7-jarigen:                      6e plaats in de 1A klasse: Lilly van de Edelweiss, van Diana Rezel

6-jarigen:                      6e plaats in de 1A klasse: Joy van de Edelweiss, van Hans van den Berg

5-jarigen:                    18e plaats in de 1A klasse: Rebell van de Kievit, van Sjraar Peeters

4-jarigen:                    25e plaats in de 1A klasse: Imara v.d. Lommerweide, van Bob Schouten

3-jarigen:                      6e plaats in de 1A klasse: Hester van de Landsard, van Frans Doeze Jager

1-jarigen:                     13e plaats in de 1A klasse: Anky van Seadrift, van Nico van der Zee