NHPS neemt op 25 mei deel aan Diergeneeskunde Outdoor Event (DOE) in Utrecht

Een aantal NHPS-teamleden is tijdens het Diergeneeskunde Outdoor Event (DOE) aanwezig met een promotiestand, waarbij ook een box met een merrie met veulen te bewonderen is. Tijdens de rassenpresentatie deze dag is het NHPS met de Haflinger natuurlijk ook present om ons mooie ras te promoten!

Het Diergeneeskunde Outdoor Event (kortweg DOE) wordt op zaterdag 25 mei gehouden op de weilanden achter de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en het evenement  wordt georganiseerd door studenten, voor iedereen met een interesse in dieren en de diergeneeskunde! Op deze dag is er, op het terrein van hét kenniscentrum van de diergeneeskunde in Nederland, ruimte om allerlei aspecten rondom het dier in de schijnwerpers te stellen. De organisatie hoopt met DOE meer begrip, bewustzijn en kennis over het dier en de diergeneeskunde te verschaffen bij het grote publiek.

Het evenement is gratis toegankelijk voor bezoekers. Er zal aandacht worden besteed aan verschillende sectoren: landbouwhuisdieren, gezelschapsdieren en paarden. Op verschillende pleinen vinden gevarieerde activiteiten plaats, o.a. een hoofdplein met grotere demonstraties; een workshopplein; kinderplein, marktplein en een lezingenplein.

Verder kunnen bezoekers een rondleiding over faculteitsterrein krijgen en de biologische melkveehouderij ‘de Tolakker’ bezichtigen. Naast de Tolakker wordt een marathon (paardensport) georganiseerd, waar bezoekers deze tak van paardensport kunnen bekijken.

Alle informatie vindt u op de website: diergeneeskundeoutdoorevent.nl