In_memoriam_John

September 2013.

In memoriam John Aarts.

Het overlijden van John ten gevolge van een noodlottig ongeluk op donderdag 5 september 2013, is voor het NHPS een afschuwelijk gemis. De verslagenheid is groot. John was onze vriend en medeoprichter van het NHPS en hij heeft zich vanaf het eerste uur met tomeloze energie daarvoor ingezet.

John had een scherpe kijk op alles wat met de Haflingerfokkerij te maken heeft. Hij benaderde de materie met kennis van zaken, maar altijd met een gezonde dosis humor en waardering voor de ander. Wij hebben John leren kennen als een man wars van compromissen en gekonkel, maar als een man uit één stuk, die naar eer en geweten handelde.

John wilde medeoprichter zijn van het NHPS, niet voor zichzelf, maar voor onze kinderen, en hij vond het belangrijk dat de fokkers plezier beleefden aan hun paarden. Als jurylid stond hij bekend als iemand, die de lat hoog legde. Ook in zijn toelichting over de gekeurde paarden was hij duidelijk, dat werd hem niet altijd door de fokkers in dank afgenomen. Maar iedereen wist precies waar hij of zij aan toe was.

Een groot deel van zijn leven stond in het teken van de Haflingerfokkerij. Ook had hij graag op korte termijn een educatieve bijdrage willen leveren aan jeugdige en aspirant Haflingerfokkers en –gebruikers. Een kant van John, die wij nog niet kenden. Deze groepen Haflingerliefhebbers hadden veel kunnen opsteken van zijn kennis, die hij met enthousiasme zou hebben overgebracht. Helaas heeft John daar niet de kans voor gekregen.

Het heengaan van John is niet alleen een verlies voor de Nederlandse Haflingerfokkerij, maar ook ver daar buiten. Met zijn internationale ervaring, was hij een geziene persoonlijkheid op menige keuring in binnen- en buitenland.
Als gewaardeerd lid van ons NHPS-team was niets hem te veel . Wij hebben in het korte bestaan van onze vereniging, voor de volle honderd procent een beroep op hem, zijn vrouw en zoon kunnen doen. Hij reisde samen met ons naar Oostenrijk en Zwitserland. Beoordeelde de locaties voor evenementen en nog veel meer.

Samen zullen wij de ingeslagen weg, die ook John voor ogen stond, blijven volgen.
Wij zijn John uit het oog verloren, maar hij houdt een belangrijke plaats in ons aller hart.

Namens het NHPS-team.
Hetty Doeze Jager.