Hengstenkeuring en -presentatie NHPS zaterdag 2 maart 2019

Wanneer:       zaterdag 2 maart 2019, aanvang 12.30 uur

Waar:             Hippisch Centrum Groenraven, Koppeldijk 1c in Houten

Drie hengsten komen naar Houten voor keuring/erkenning; 2 jaarling hengsten voor beoordeling en dertien hengsten presenteren zich aan de hand en/of onder het zadel.

De Haflinger Hengstkeuring van het NHPS vindt dit jaar op een andere locatie plaats, bij Hippisch Centrum Groenraven in Houten. Een prachtige locatie waar voor publiek ook voldoende ruimte is om de keuring te volgen.

Er zijn tot nu toe 3 hengsten aangemeld: een 3-jarige hengst uit de N-lijn voor keuring, een 3-jarige uit de St-lijn voor erkenning en een 4-jarige hengst uit de St-lijn uit België voor keuring. De BTH organiseert niet zelf een hengstkeuring, maar heeft ons gevraagd de hengst op onze keuring te mogen laten keuren.

Rond half één wordt begonnen met het meten van de hengsten en de beweging op de harde bodem. Daarna vindt de keuring, zoals gebruikelijk in de manegebak plaats.

Er zijn ook twee jaarling hengsten aangemeld voor beoordeling: één uit de W-lijn en één uit de A-lijn Deze worden dus niet gekeurd, maar krijgen een individuele beoordeling van de jury, om de eigenaren een idee te geven over de kwaliteit van hun hengst

Het is mooi te constateren, dat hengstenhouders de hengstkeuring ook steeds meer aangrijpen om de kwaliteit van hun reeds gekeurde, en via NHPS/HPT geregistreerde hengsten aan het publiek te tonen tijdens de presentatie. Een drietal worden alleen aan de hand getoond, maar daarnaast komen er maar liefst tien ook onder het zadel. Bij deze dertien Haflinger hengsten zijn alle zeven bloedlijnen vertegenwoordigd! Bijzonder interessant, voor publiek en (Oostenrijkse) jury!

Het belooft dus al met al een interessante dag te worden, zaterdag 2 maart 2019. Van harte welkom, toegang gratis!!