Bestuurswisselingen met afscheid Hetty Doeze Jager op 29 maart 2019

Tijdens de algemene ledenvergadering op 29 maart 2019 heeft voorzitter Hetty Doeze Jager het voorzitterschap van het NHPS overgedragen aan Marten-Jan Geelhoed, tot 29 maart penningmeester van de vereniging. Hetty werd in een toespraak voor al haar inzet bedankt door de tweede voorzitter, Jan Oonk, waarbij bloemen en een cadeau werden overhandigd.

De functie van penningmeester wordt overgenomen door Jan Oonk. Het is fijn dat Nikki Nijland bereid is gevonden de financiële administratie te gaan verzorgen.
Als bestuur zijn we blij dat Geart Ludema, als nieuw bestuurslid, onze gelederen komt versterken.

Tijdens de ledenvergadering werd ook het Jaarboekje 2018 van het NHPS gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd door Jan Oonk overhandigd aan de sponsor van het Jaarboekje 2018: Haflingers Bouwman uit Balkbrug. We zijn erg blij dat Haflingers Bouwman de uitgave van dit Jaaroverzicht, met prachtige foto’s, mogelijk heeft gemaakt.

Hieronder leest u een dankwoord van Hetty Doeze Jager en een korte introductie van haar opvolger, Marten-Jan Geelhoed.


Hetty Doeze Jager:

Lieve Haflinger vrienden,

Voor mij is de tijd aangebroken om de voorzittershamer over te dragen aan de nieuwe voorzitter Marten-Jan Geelhoed, die op zijn eigen manier deze functie zal vervullen. Mij viel in maart 2013 de eer te beurt, om de eerste voorzitter te zijn van onze mooie vereniging het NHPS.

Het zijn zes geweldige jaren geweest. De start was snel en intensief, maar zorgde voor verbintenis tussen de teamleden. Alle noodzakelijke disciplines waren vertegenwoordigd. We hebben euforie en verdriet gekend. De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) beloonde ons met haar erkenning. De controle van de NVWA doorstonden we glansrijk.
Het NHPS staat als een huis.

Ik ben geweldig trots op de kennis aangaande de haflingerfokkerij in het team en alles wat daarvoor noodzakelijk is om een goede en correcte fokvereniging te leiden.
Alle lof voor de werkgroep Sport en Recreatie, die jaarlijks een geweldig Haflinger Event en wedstrijden organiseren. De saamhorigheid bij de keuringen en evenementen zijn top.

Ik ben dankbaar dat ik heb mogen meewerken aan de opbouw van ons stamboek. De hulp en vriendschap vanuit ons moederstamboek in Oostenrijk, het HPT, heb ik zeer gewaardeerd.
Ik hoop dat de jongere generatie de weg mag blijven volgen die wij hebben ingezet. Maar daarin heb ik het volste vertrouwen.

Ik dank u allemaal voor het vertrouwen dat u in mij stelde. Zonder de steun van mijn man had ik het niet kunnen waarmaken. Ik dank u allemaal voor alle vriendschap en hartelijkheid aan mijn adres. Dat het u allen goed mag gaan, samen met onze prachtige Haflingers. We zien elkaar beslist weer bij de activiteiten van het NHPS.

Hartelijke groeten van Hetty Doeze Jager

 

Marten-Jan Geelhoed:

Beste Haflinger vrienden,

Inmiddels ben ik al weer een aantal jaren bestuurslid bij het NHPS, in de functie van penningmeester. Per 29 maart jl. heb ik de voorzittershamer overgenomen van Hetty Doeze Jager.

Er is de afgelopen jaren een goede stevige basis gelegd, waar we in de toekomst zeker verder op kunnen bouwen.
Zoals Hetty ook al aangaf, zal ik mijn eigen invulling geven aan het voorzitterschap. Hierdoor zullen misschien enkele dingen veranderen, maar ik zal zeker de weg blijven volgen die de afgelopen jaren is ingezet. Met name de “vriendschappelijke” cultuur moet behouden blijven.

Ik ben iemand die makkelijk contact maakt, open staat voor nieuwe ideeën en opbouwende kritiek wel kan waarderen. In het dagelijks leven ben ik vestigingsmanager bij een IT-bedrijf en geef ik leiding aan een team van engineers. Door hen word ik omschreven als een flexibel, zakelijk, maar meedenkend persoon. En bovenal een mensen-mens.

Tot slot wil ik Hetty bedanken voor haar inzet bij het NHPS en de vriendschap die we hebben opgebouwd.
Wellicht zien we elkaar op een van de activiteiten van het NHPS, maar mochten er in de tussentijd vragen/opmerkingen zijn dat kunnen jullie mij altijd mailen op voorzitter@nhps.nl of bellen op 06-22519347.

Met vriendelijke groet,

Marten-Jan Geelhoed