Agrishipping’s Aragon startgerechtigd in Prix St. Georges

Begin januari heeft de Haflinger Agrishipping’s Aragon van het NHPS-lid Mirranda Brouwers onder Mariska Krowinkel een geweldig resultaat bereikt: ze is nu startgerechtigd in de Prix St. Georges.

Hieronder beschrijft Mirranda hoe ze tot deze prestatie zijn gekomen:

Toen onze Aragon een Aragonnetje was, hadden we natuurlijk nooit kunnen bedenken dat hij de eerste Haflinger in Nederland zou zijn die succesvol het ZZ-Zwaar dressuur zou doorlopen en nu gewoon Prix St. Georges mag gaan starten. Aragon wordt al jaren buitengewoon vakkundig voorgesteld op wedstrijd door Mariska Krowinkel.

Mariska Krowinkel behaalde op 6 januari 2018 haar tiende punt in het ZZ Zwaar met Agrishipping’s Aragon (Aragon van het Dolland), waardoor ze nu dus een niveau hoger mag gaan starten.
Afgelopen zaterdag 27 januari mocht zij zelfs een tweede prijs in ontvangst nemen!
Aragon (in eigendom van Mirranda Brouwers en gefokt door Jan & Ria Maathuis) is als jonge Haflinger beleerd door Mariska en door haar ook verder opgeleid tot zijn huidige niveau.  Mariska lest fanatiek bij Tim Coomans, die er ook altijd weer progressie in ziet.

Naast dat Aragon en Mariska succesvol zijn in de dressuur doen zij zo nu en dan ook nog mee aan SGW wedstrijden. Ook hierin zijn zij succesvol en zijn zij L startgerechtigd.
Door de jaren heen vinden gelukkig steeds meer Haflingers en hun ruiters de weg naar het Z dressuur en er zijn er meerdere die zelfs in het ZZ Licht heel goed presteren.
De Haflinger blijkt meer en meer een superveelzijdige topper te zijn of te worden.

Mariska en Aragon hopen dan ook door middel van het geven van demonstraties en clinic’s mensen te motiveren met hun Haflinger en bekendheid te geven aan het ras.
Dus voor iedereen die nog twijfelt om te gaan starten (om het even of dat nu dressuur, springen, eventing, western, endurance of mennen is) is bovenstaande hopelijk misschien wel de drive dat toch te gaan doen.

Mariska gaat zich nu richten op de training voor haar eerste PSG proef komend voorjaar.
Wij hebben er alle vertrouwen in en het zou toch geweldig zijn als zij ook op dat niveau zou kunnen meekomen.

Mirranda Brouwers

Als NHPS zijn we trots op Mariska en feliciteren haar en de eigenaresse van Aragon, Mirranda Brouwers met dit geweldige resultaat.
Mariska en Aragon gaan namens het NHPS in augustus 2018 naar de Europese Kampioenschappen voor Haflingers, het Europachampionat in Stadl Paura (Oostenrijk).

We wensen hen nu al vast veel succes!